Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта 

...
Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта 
Коментари Харесай

Иван Ченчев бе удостоен с почетен седми Дан от президента на Световната таекуондо централа

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта  и заместник-председател на Парламентарната група на Българска социалистическа партия Иван Ченчев бе почетен с почетен седми Дан от президента на Световната таекуондо централа на гала в Народното събрание през днешния ден.

Донг Суп Лий му връчи документа за почетен черен колан в символ на признателност за отношението към спорта и към таекуондо.

Заедно с президента на Световната таекуондо централа дойдоха президентите на Световната детска таекуондо федерация, на Европейския таекуондо съюз и висши представители на управленията в този спорт.

Иван Ченчев посрещна гостите, като акцентира, че за него като ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 47-о Народно заседание е чест да посрещне толкоз потвърдени имена и спортни водачи на таекуондо.

„ Като български депутат и човек, обвързван със спорта съм горделив, че България е хазаин на Мулти Европейското състезание по таекуондо. 36 страни и над 1200 състезатели са безапелационното доказателство за значимостта на това събитие “, съобщи Иван Ченчев.

По думите на народния представител от Българска социалистическа партия това значи отговорност и демонстрира отношение към спорта. „ А отношението значи да създаваш опциите и изискванията за всеобщ спорт, изключително измежду децата. Означава да свържеш развиването на спорта с научните достижения, да създаваш първенци. И не на последно място – да възпитаваш: темперамент, мощ на духа, воля за победа, екипност. Това прави спорта. И с особена мощ – таекуондо “, уточни Ченчев.

Той акцентира като значим обстоятелството, че през последните години бойните изкуства, и изключително таекуондо, се радват на известност у нас, открити са десетки клубове, спортът е навлязъл съществено даже в детските градини и учебните заведения.

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта връчи на президента на Световната таекуондо централа Донг Суп Лий почетен плакет на Народното събрание.

Гостите разгледаха постройката и пленарната зала на Народното събрание, и се срещнаха с забавни акценти от историята на българската законодателна институция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР